Toto je 416 podporených projektov organizácií, obcí a miest v Trnavskom kraji

 Poslanci krajského Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja 27. marca 2024 na výjazdovom rokovaní v Holíči rozhodli o finančnej podpore pre projekty podané organizáciami, obcami a mestami. Župa podporí aktivity v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti, zdravotníctva a životného prostredia. Medzi projekty obcí a miest bude rozdelených 150-tisíc eur a medzi organizácie suma 450-tisíc eur. Prehľad všetkých projektov si môžete pozrieť na webovej stránke

„Aj napriek nutnému šetreniu v rozpočte sme sa rozhodli zachovať objem finančných prostriedkov na rozvoj kraja v sume 600 tisíc eur, ktoré rozdelíme medzi kvalitné projekty z dielne organizácií, obcí a miest. Tento rok nám bolo doručených 118 projektov z miest, pričom 107 z nich podporíme finančne. Čo sa týka organizácií v našom kraji, hodnotili sme celkovo až 476 projektov, z ktorých 309 získa financie. Realizácia podporených projektov sa týka revitalizácie verejných priestranstiev, rekonštrukcií priestorov, či organizácie obľúbených podujatí v kraji. Vďaka patrí aj poslancom Zastupiteľstva TTSK, že podporu pre 416 projektov v kraji jednohlasne schválili,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

V rámci výzvy „Podpora aktivít organizácií na území Trnavskej župy“ bola podporená organizácia festivalu Šaštínske zvony, ktorý je prehliadkou amatérskych speváckych zborov a hudobných skupín venujúcich sa sakrálnej a gospelovej hudbe. Župa podporí aj vybudovanie exteriérového fitnes vybavenia pre klientov Zariadenia pre seniorov Jasénia v Skalici. Pri príležitosti Dňa Zeme zorganizuje občianske združenie Pro Regio Danubia dobrovoľnícke podujatie s názvom „Vyčistime si Žitný Ostrov“. Cieľom je upratať a skrášliť verejné priestranstvá v okresoch Dunajská Streda a Galanta. Poslanci na rokovaní schválili aj finančnú podporu vo výške 4 tisíc eur pre Fakultnú nemocnicu v Trnave. Projekt sa týka nákupu zariadenia a úpravy priestorov Chirurgickej kliniky nemocnice.

Z dotačnej výzvy „Podpora aktivít obcí na území Trnavskej župy“ bola schválená podpora 34. ročníka Záhoráckej veterán rallye - Memoriál Jána Vépyho. Vo výške 1.500 eur župa podporí aj organizáciu Vrátnofestu a jeho jubilejný 10. ročník v obci Hrádište pod Vrátnom v okrese Senica. V oblasti športu bola odsúhlasená podpora Nočného behu Hlohovcom, ako aj  siedmy ročník populárneho Retro Gastrofestivalu v obci Vozokany v okrese Galanta.

Minimálna výška dotácie bola stanovená sumou 500 eur, pričom spolufinancovanie je stanovené na 5% z celkovej výšky poskytnutej dotácie. Zoznam všetkých podporených projektov nájdete na webovej stránke

 

Prečítajte si tiež

Prejsť na odber noviniek
Boli tieto informácie pre vás užitočné?
ÁnoNie
Send this to a friend
Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW