Spríjemnite si cestovanie autobusom zaujímavým čítaním

V zdieľanej knižničke na autobusovej stanici v Trnave pribudlo množstvo nových kníh na spríjemnenie cestovania. Postarali sa o to nielen cestujúci a zamestnanci, ale aj Knižnica Juraja Fándlyho v Trnave, ktorá sa zapojila do projektu dopravnej spoločnosti pod názvom „Daruj knihe druhú šancu“.

Knižný dar, ktorý venovala do projektu trnavská knižnica, zahŕňa vyradené alebo darované knihy, ktoré takto dostanú druhú šancu nájsť si svojho čitateľa. Darovať knihy z vlastnej zbierky môžu aj cestujúci, a to nielen do konca marca, ktorý je známy ako Mesiac knihy, ale počas celého roka. Stačí, ak počas otváracích hodín prinesú jednu alebo viac kníh do zákazníckeho centra spoločnosti ARRIVA na autobusovej stanici a vložia ich do poličky. Cestujúci si tiež môžu vziať z knižnice ktorúkoľvek knihu, ktorá ich zaujme, a začať čítať.

„Kvalitu regionálnej dopravy rozvíjame dlhodobo a rôznymi spôsobmi. Ide napríklad o zavedenie zónového členenia kraja, predplatných cestovných lístkov, alebo obnovu autobusovej flotily. Cestujúcim prinášame aj zaujímavý druh spolupráce, tentokrát medzi župnou Knižnicou Juraja Fándlyho v Trnave a naším regionálnym dopravcom. Spoločne podporujeme iniciatívy, ktoré vychádzajú v ústrety potrebám našich obyvateľov a vo svojej podstate majú vyšší zmysel,” uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

„Veľmi nás teší, že projekt Daruj knihe druhú šancu oslovil aj Knižnicu Juraja Fándlyho v Trnave. V mene našich cestujúcich ďakujeme vedeniu knižnice za podporu v podobe celého balíka zaujímavých kníh a veríme, že táto spolupráca bude pokračovať aj do budúcnosti. Dúfame, že sa do nej zapojí čo najviac našich cestujúcich. Pre tých, ktorí do zdieľanej knižnice na autobusovej stanici v Trnave prispejú vlastnými knihami, máme preto pripravený malý darček,“ uviedol Juraj Kuzma, dopravný riaditeľ spoločnosti ARRIVA Trnava.

„V rámci projektu Daruj knihe druhú šancu sme do zdieľanej knižnice na autobusovej stanici v Trnave poskytli kolekciu kníh, ktoré si cestujúci môžu zobrať so sebou na cestu a spríjemniť si tak cestovanie. Ide o vyradené alebo darované knihy, ktorým v rámci našej snahy byť zodpovedný k životnému prostrediu dávame druhú šancu,“ povedal Pavol Tomašovič, riaditeľ Knižnice Juraja Fándlyho v Trnave.

Prečítajte si tiež

Prejsť na odber noviniek
Boli tieto informácie pre vás užitočné?
ÁnoNie
Send this to a friend
Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW