Významný deň pre všetkých školákov

Žiaci základných aj stredných škôl si dnes prevezmú výpisy hodnotenia za I. polrok školského roka 2023/2024. V 44-och stredných školách, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja, dostane polročné vysvedčenie vyše 15-tisíc študentov, z toho približne 3.700 prvákov a takmer 3-tisíc maturantov.

Mnohí z nich využívajú ponuku benefitov, akým je napríklad aj župný balík výhod. Študenti môžu získať mesačné štipendium vo výške 50 eur a navyše im kraj poskytne bezplatné cestovanie prímestskými autobusmi či ubytovanie v internátoch.

Okrem toho župa aj v tomto roku pokračuje v rozvoji systému duálneho vzdelávania a podpory študentov v nedostatočne obsadených a perspektívnych odboroch. Tohtoročný termín podania prihlášok na všetky stredné školy je do 20. marca 2024. S výberom tej správnej školy pomáha žiakom končiacich ročníkov základných škôl aj župné TalentCentrum. Zoznam všetkých 44 škôl v Trnavskom kraji spolu s informáciami o štúdiu nájdu záujemcovia aj v brožúre Kam na strednú v Trnavskej župe.

V mene Trnavského samosprávneho kraja chceme zaželať všetkým študentom v druhom polroku veľa úspechov, ale aj pekných zážitkov.

Prečítajte si tiež

Prejsť na odber noviniek
Boli tieto informácie pre vás užitočné?
ÁnoNie
Send this to a friend
Trnavský samosprávny kraj

FREE
VIEW